Zdravá a zářivá pleť je naší vizitkou. Stojí za to připomenout, že každodenní péče vyžaduje nejen mytí, ale především zvlhčování, a to nejen zvenčí. Dermatologové si uvědomují, že pokožka vyžaduje různé živiny – čím dříve začneme s ošetřovacími ošetřeními a zachováme pravidelnost, tím lépe. Jak efektivně hydratovat?
V první řadě je potřeba sladit a použít správný krém. Mělo by obsahovat co nejméně chemikálií a konzervačních látek. Vyplatí se hledat krémy s nejvyšším indexem přírodních látek. Je také nutné vyživovat cennými maskami.
Výživa pokožky by měla být spojena i se správnou stravou – je potřeba hydratovat organismus – pokožka se musí zvlhčovat zevnitř, aby si udržela pružnost. Je také nutné doplnit stravu o vitamíny a mikroelementy. Takto vyživená pokožka si jistě dlouho zachová pružnost a skvělý vzhled.
Zelený čaj – je zdravý?
O zdravotních vlastnostech zeleného čaje a jeho pravidelné konzumaci se hodně mluví.Je to opravdu produkt, který nám umožní žít zdravěji? Zelený čaj se do Evropy dostal z Asie, přesněji z Číny, kde jsou jeho zdravotní vlastnosti známé po tisíciletí. Zelený čaj je plný četných antioxidantů, které jsou považovány za největší zbraň v boji proti volným radikálům.
Zelený čaj je považován za výborný způsob detoxikace organismu a jeho účinné očisty. Ne nadarmo je také součástí mnoha kosmetických přípravků. Zelený čaj je nyní k dispozici jak jako sušené listy, tak v sáčcích.
Mnoho lidí si ho chválí pro jeho jedinečnou chuť – to je ale diskutabilní. Stojí za to připomenout, že dlouhodobé a nadměrné pití zeleného čaje může přinést opačné účinky, než zamýšlené. Tento nápoj také účinně vyplavuje z těla vitamíny a stopové prvky a zanechává jej sterilní. Vyplatí se také vybírat originální čaje, pocházející z prověřených zdrojů.
Zdravé sladkosti – vyrobte si je sami!
Mnoho lidí miluje sladké, ale ze zdravotních důvodů si je nemohou dovolit. Příkladem mohou být obézní lidé bojující s nadměrnými kilogramy, ale také diabetici, kteří musí přísně regulovat denní spotřebu cukrů. Mnoho lidí nemůže jíst lepek přítomný ve sladkostech.
Je to však důvod, proč se musí sladkého úplně vzdát? Ne! Na polském trhu přibývá kuchařek nabízejících zdravé a chutné sladkosti, vyrobené doma ze zdravých a zdravých surovin. Mezi tyto druhy ingrediencí patří jáhlová krupice, bezlepkové výrobky a mnoho dalších.
V takových knihách najdete recepty na koláče, pečivo a cukroví bez použití vajec, mléka, klasické mouky. To vše proto, aby si i nemocní lidé mohli vychutnat jedinečnou chuť cukroví. tyto receptury budou fungovat i v případě dětí alergických na specifické nutriční složky. To je příležitost pro obézní lidi ochutnat sladkosti bez ohledu na jejich váhu.