Být fit není nic jiného než zdravý rozum starat se o své zdraví, pohodu a vzhled. Každý z těchto tří prvků ovlivňuje ostatní, takže tím, že se staráte o jeden, projevujete také zájem o celkovou kvalitu svého života. Fit najednou byl vnímán hlavně jako tenký.
A přesto jsou dnes lidé mnohem zodpovědnější v péči o svá těla. Záleží jim nejen na tom, aby vypadali co nejatraktivněji. Chtějí se také cítit dobře a vědomě budovat silné tělo. A také psychika. Moderní člověk nepochybuje o tom, že tyto prvky spolu souvisí.
Když jeden ignorujeme, nebude možné hovořit o plném zdraví. A kondice je nyní především zdraví. Lidé si uvědomili, že nemusíte nosit velikost nula, abyste vypadali skvěle, byli zdraví a spokojení sami se sebou. Musela jste na to dospět, ale image atraktivního muže se naštěstí mění. Musí být především silná. Měl by přijmout i sám sebe.
Zdravé stravování není nuda
Dieta je stále spojena s jedením hlávkového salátu a pitím vody bez chuti. Naštěstí se v médiích stále častěji mluví o tom, jak příjemné může být zdravé stravování. Talíř je plný barev a každou chvíli se na něm objevují nové chutě. Navíc takové jídlo znamená pocit lehkosti, nedostatek výkyvů nálad a více síly k práci.
Nuda zde není absolutně žádná. Sami odborníci na výživu vás vyzývají, abyste stále zkoušeli nové nápady. S přístupem na internet vám recepty na nová, dosud neznámá jídla nikdy nedojdou. Cestování je také skvělá příležitost, jak je poznat. Poláci cestují po světě stále ochotněji a odvážněji.
A po návratu zkoušejí ve vlastní kuchyni řešení, která viděli v jiných regionech Evropy i na vzdálených kontinentech. Paradoxně mnohem víc nudí ten, kdo se stravuje nezdravě. Zvyklí na konkrétní chutě a ingredience nemají ani vůli, ani sílu jít za hranice jim známých představ. Proto se vyplatí jíst zdravě.
Ovesné vločky – zdravé a chutné
Ovesná kaše je běžně spojována s nudnou a nepříliš chutnou, staromódní snídaní. To je velmi nespravedlivý názor, protože toto jídlo, správně připravené, může být perfektním receptem nejen na jídlo, ale i na úspěšný den. Základem tohoto pokrmu, jak už název napovídá, jsou ovesné vločky.
Ty jsou zase extrémně bohatým zdrojem bílkovin a cenných aminokyselin, vlákniny a nenasycených mastných kyselin, vitamínů skupiny B a omlazujícího vitamínu E, které jsou klíčové pro nervový systém. Snídaně s nimi v hlavní roli je receptem na získání zdravou porci energie a udržení nejdůležitějších biologických procesů, které se v těle každý den odehrávají.
Ovesné vločky nemusí být nutně vařené v mléce, k úspěšnému uvaření cereálií postačí voda. Pro dochucení a další nutriční hodnoty je dobré jej obohatit o aditiva v podobě sušeného ovoce, semínek a ořechů. Aby se v nich přítomné vitamíny při konzumaci lépe vstřebaly, je dobré do vloček při vaření přidat nějaký druh tuku, například trochu másla nebo olivového oleje.